Com ja sabeu, el propòsit principal d’OsonaSatNam és ajudar-vos a trobar la vostra veritable identitat. Aquest objectiu pot ser abastat d’infinites maneres, totes sumen. Una d’elles és sincronitzant-nos amb els cicles de la Terra i del Sol, la Lluna i els planetes, reconeixent la saviesa del temps cíclic i, a través d’ella, la nostra pròpia essència.

La Lluna és el cos celeste més proper a la terra, és el seu únic satèl·lit natural, el qui mou les seves marees, el qui mou també les nostres aigües internes, qui mou les nostres emocions.Tot allò que es mou a nivell planetari i d’estrelles s’ancora a la Terra i a nosaltres mateixos a través del portal de la Lluna.

Cada inici del nou cicle lunar esdevé en una constel·lació diferent. És a dir, en cada noviluni la lluna és fecundada pel sol, estant aquest en un signe del zodíac determinat. A mesura que el cicle va avançant, va passant per les diferents constel·lacions fins que es troba just en el signe oposat, que és quan esdevé la lluna plena (pleniluni). És a dir, que cada cicle lunar és diferent ja que és governat per una narrativa planetària característica del moment. Tota aquesta informació astrològica i lunar, a més d’informar-nos d’una previsió (com podria ser la previsió meteorològica on decidim agafar el paraigües o no quan sortim de casa), ens dóna l’oportunitat de comprendre allò que es mou en el nostre interior, tant a nivell corporal, emocional, com mental.

El cicle de la dona està íntimament relacionat amb el cicle de la lluna, identificar i apreciar en una mateixa aquests cicles és reconèixer-se a una mateixa. Aquests cicles són conseqüència del moviment i posició entre el Sol, la Lluna i la Terra.

El cicle de la lluna s’inicia en lluna nova (noviluni), quan la lluna no està il·luminada pel sol, quan es troba alineada entre el Sol i la Terra. Aquest instant correspondria a l’inici del nostre cicle menstrual. A partir d’aquest moment, la lluna comença a créixer de la mateixa manera que el nostre cos es comença a transformar per generar l’òvul. El dia de lluna nova i els tres dies següents són el període de major poder creatiu de la lluna. És a dir, és el moment ideal per sembrar la llavor que volem veure créixer en nosaltres mateixes durant aquell cicle lunar. No es tracta de plantar una llavor real, sinó simbòlica. Tampoc es tracta de demanar per demanar, es tracta de presentar el desig evolutiu de la nostra ànima, en coherència amb ella, amb consciència.
Durant els dies següents, la Lluna va creixent fins estar totalment il·luminada pel sol (la Terra es troba entre el Sol i la Lluna), donant-se la lluna plena (pleniluni) i passant, just en la meitat entre aquests dos instants, pel quart creixent. La lluna plena correspondria a l’ovulació, moment en què allò que ha estat en procés de creació, ha arribat a la seva màxima plenitud. A partir del pleniluni, s’inicia el procés de la lluna minvant, el procés que correspondria amb el despreniment de l’òvul, període ideal per buidar-nos i alliberar-nos d’allò que ja no ens serveix en el nostre camí. Els últims 3 dies del cicle, els 3 dies anteriors a la lluna nova, són els dies de lluna negra, temps per retirar-se i connectar amb la pròpia foscor per tal de poder iniciar el nou cicle lunar, renovades.

Aquest és un treball profund i personal. Però tot i que sigui un treball personal, no vol dir que l’hagis de fer totalment sola. Des d’OsonaSatNam et proposem compartir aquest procés a través del Cercle de Dones del Llobet. Un cercle que vaig iniciar fa uns anys i que, en un moment donat, vaig haver de deixar d’oferir-lo en la meva llar. Els mesos han anat passant i de nou he tornat a sentir dins meu la necessitat del cercle, la necessitat d’acompanyar i ser acompanyada en aquest procés, la necessitat de realitzar una nova crida al cercle.

Les dones ens hem reunit des de fa milers d’anys, per compartir, per nodrir-nos unes a les altres, per acompanyar-nos, per recolzar-nos. La meva proposta és reunir-nos per lluna nova per sembrar juntes la nostra llavor d’aquell nou cicle lunar, recordant, reconstruint i potenciant en cercle la nostra sincronització amb la Lluna i la Terra, la nostra sintonització amb els cicles, la nostra connexió amb nosaltres mateixes i amb l’altre, amb el cercle, amb la nostra feminitat.

El cercle és la forma que conté totes les formes, i, al mateix temps, representa l’equitat. En el cercle totes som iguals, totes en podem formar part. Totes tenim quelcom a aportar i totes tenim quelcom a aprendre. A més diversitat, més riquesa. Per tant, és un cercle de dones on jo tan sols sóc l’organitzadora i ofereixo el meu espai, ara per ara virtual. Les qualitats i característiques d’aquest cercle serà construït entre totes aquelles que l’anem formant.

D’altra banda, per tal que un cercle es pugui sostenir, cal seguir unes premises inicials mínimes. Aquestes són:
1- El cercle ha de ser un lloc segur. És a dir, el que es diu i comparteix en el cercle, queda en el cercle.
2- No es tracta de donar consells ni buscar-los. Es tracta d’escoltar i compartir des de la pròpia experiència.
3- No es permeten judicis ni crítiques.
4- Prendre consciència del temps i que aquest és compartit. És a dir, cal aprendre a comunicar de forma clara i precisa.

Què es fa en el cercle exactament?
L’estructura bàsica inicial proposada és la següent:

  • Obertura del cercle: Sintonització del cercle amb les narratives planetàries del moment
  • Roda de presentació per compartir moment actual i sembra de llavor d’aquell cicle lunar.
  • Tancament del cercle

A partir d’aquí, entre totes, anirem creant la nostra pròpia estructura.

Com i quan es realitzarà el cercle?
Ara per ara, el cercle es realitzarà de forma virtual mitjançant la plataforma zoom. Rebràs un correu electrònic dies abans amb el link, contrasenya de la reunió i especificitats que puguin haver-hi per aquell cercle.

El cercle sempre es realitzarà entre el dia de lluna nova i els tres dies següents. Pots veure les properes dates programades en lagenda . La durada prevista inicial serà de 1h 30min.

Una vegada inscrita, rebràs un correu electrònic de Benvinguda amb les informacions necessàries per participar en el cercle. Si tens dubtes o aportacions, podràs respondre al mateix correu i jo mateixa t’ajudaré a resoldre’ls i/o recolliré la teva proposta.

Què haig de fer si en vull formar part?
Cal que t’inscriguis en el següent enllaç: INSCRIPCIÓ CERCLE DE DONES

Inscrivint-te en aquest enllaç passaràs a estar subscrita en el cercle de dones organitzat per OsonaSatNam, del qual et podràs donar de baixa tu mateixa el dia que així ho desitgis tal i com se t’explicarà en el correu de Benvinguda.

SAT NAM!

Fonts d’informació: Àudio mes de maig 2020 de La Alquimia del Espiral, Paloma Todd (www.lunadeabril.com) – Guia para círculo de mujeres, Kim Dewey (www.kimdewey.com) – Llibre Luna Roja de Miranda Gray.