Realitzar estiraments és una manera de cuidar-nos, cuidar la nostra musculatura, la seva elongació i també, d’evitar o sanar bloquejos energètics. Doncs un bloqueig en el cos físic, abans s’ha produït en l’etèric.

Però, sovint, realitzem els estiraments en una mala postura, forçant certes parts del nostre cos (ja sigui a nivell articular, muscular o etèric). Un exemple seria el fet que, per tal d’estirar la musculatura anterior del coll, hom sol deixar caure el cap enrere. Si ho fem així, l’únic que aconseguim a nivell físic és que les nostres apòfisis espinoses (prominències òssies que surten de la part posterior de les nostres vèrtebres, les estructures òssies que notem si passem els dits per darrera la nostra columna) xoquin entre elles. I, energèticament, estem bloquejant el pas de l’energia. Talment com si agafessim una mànega per on surt aigua i la dobleguéssim. Oi que deixaria de sortir aigua? El mateix succeeix amb els nostres canals energètics.

En la disciplina del Shakti Dance® el professor no deixa el seu lloc en la màrfega per anar a corregir la postura als seus alumnes. Es tracta d’un treball de consciència on cada alumne està atent a sí mateix, a les sensacions del seu propi cos, tot i seguint les indicacions verbals del professor.

Com a fisioterapeuta, tot i les indicacions verbals que realitzo mentre imparteixo la classe, observo postures que em fan patir un xic. Per aquest fet, vaig proposar als meus alumnes regulars quedar un dia a casa meva, fora d’horari regular, amb aquells qui vulguessin, per poder ajudar-los a rectificar certes postures i així poder avançar en l’estirament d’una manera més saludable.

I, com sempre, ells em van fer una contra proposta que em va encantar!!!

Ja que actualment estem fent una quarantena i quedar un nou dia i hora que a tothom li anés bé podia ser complicat, vam acordar que l’última setmana de la quarantena la dedicaríem a la correcció postural. Després de 40 dies, els alumnes ja són capaços de realitzar la segona fase de la classe sense obrir els ulls, sense estar pendents dels meus moviments. Ens va semblar que era el moment ideal per poder-los ajudar i que poguessin ser-hi tots.

La quarantena actual finalitza el 7 de març. És a dir, que realitzarem la classe especial de correcció postural la setmana del 2 al 6 de març.

Si t’interessa apuntar-t’hi, tan sols cal que et posis en contacte amb mi!

Per saber preus i horaris clica aquí.

SAT NAM!